Noen av reisene våre


På denne siden omtaler vi noen av reisene vi har vært på.Reiser til Kreta


Mange barnefamiliers førstevalg når det gjelder charterreiser til Middelhavsområdet er Kreta. Det er ikke uten grunn at øya i Middelhavet er en favoritt blant småbarn og deres foreldre. De fleste charterselskapene har turer hit i sommersesongen, i tillegg finnes rutefly. Før og etter sommerferien er det ofte gode tilbud hos charterselskapene.

Øverst i den lille landsbyen Agia Marina, noen kilometer vest for Chania, troner et lite eventyrslott med flott utsikt over havet og Theodor øya. ”Slottet” er hotellet Caldera Village og ligger vakkert til i utkanten av en olivenlund. Her er det bassenger både ute og inne, og en spaavdeling for slitne foreldre som ønsker massasje. Leier man en bil fra flyplassen når man kommer, får man gode leiepriser både på en og to uker. Med egen bil kan man gjøre de utfluktene man ønsker i sitt eget tempo og når det passer familien best.
På en dagsutflukt til sydsiden av øya kan man besøke både Paleochora og Souiga som er koselige, ”typiske” greske landsbyer med en stille og fin beliggenhet ved det libyske hav. Elafonisi stranden ligger lenger vest og er kjent for sin rosa sand.

Kreta har også en fantastisk historie for dem som vil ha med seg litt kultur på ferieturen. Den første europeiske sivilisasjonen finner vi på Kreta, og mytene om Kong Minos og Minotaurus i Knossos palasset er spennende fortellinger for store og små. Barna kan finne igjen noen av de arkeologiske funnene fra Knossos i det Arkeologiske museet i Hiraklion.

Bøker:


Hægermark, Bli med oss til Kreta.
Happy Learning 2005
.

Pedersen, Min reise til Hellas,
Damm & Søn AS, 2004.